назад

На передовій юридичного фронту

З початку військової агресії рф минув рік… Перед системою надання безоплатної правової допомоги постають нові виклики, які з гідністю виконуються.

Житомирський місцевий центр з надання БВПД за цей період не припиняв своєї діяльності жодного дня. Максимально забезпечуючи доступ до правової допомоги, фахівці надають оперативну правову підтримку, як в офісі, так і у виїзному режимі. Приділяють особливу увагу пріоритетним категоріям громадян сьогодення.

6 березня виконуючий обов’язки директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Андрій Мілютін поспілкувався з військовослужбовцями ЗСУ, проінформував щодо їхніх трудових прав та надав допомогу в підготовці документів для отримання соціальних пільг і гарантій. Зазначив, що отримати безоплатну правову допомогу можна також через сервіс «Кабінет клієнта», розміщений на сайті системи надання безоплатної правової допомоги. Зауважив, що військовослужбовці можуть отримати правову допомогу й через мобільний застосунок «Безоплатна правова допомога». У ньому можливо онлайн одразу залишити запит на консультацію. Правник розповів про застосунок «Твоє право», адже він містить блок, який стосується військовослужбовців, учасників бойових дій та їхніх сімей.

Триває реалізація агропроєкту, – висвітлення «земельних» питань значно сприяє набуттю землекористувачами правової грамотності. Робота консультаційних пунктів доступу до БПД забезпечується з поправкою на військовий час, іноді переходячи у режим онлайн.

7 березня Андрій Мілютін провів онлайн-консультування жителів села Бистрі Станишівської ОТГ. А після надання юридичних порад проінформував мешканців та трудовий колектив громади щодо розпорядження сільськогосподарськими землями в період воєнного стану, торкнувся певних законодавчих новацій військового часу, висвітлив не менш нагальну тематику «Захист прав споживачів фінансових послуг».

Під час спілкування із фахівчинею старостату Людмилою Васильчук представник системи БПД надав методичну допомогу та обговорив плани на майбутню співпрацю.

Особлива увага приділяється проведенню правопросвітницьких заходів щодо запобігання домашнього насильства та з метою захисту прав широкого кола вразливих верств населення.

7 березня пан Андрій також провів робочу зустріч з керівником відокремленого підрозділу Житомирської філії Громадської спілки «Міжнародна антинаркотична асоціація» Олександром Навроцьким, – організації, що забезпечує функціонування програм профілактики, лікування і подальшої реабілітації осіб, які страждають згубними залежностями.

Результатом спілкування стало підписання Меморандуму про співпрацю. Укладений документ передбачає сприяння захисту законних інтересів людей, які опинилися у складних життєвих обставинах шляхом надання безоплатної правової допомоги. Планується співробітництво над підвищенням рівня правових знань громадян, зокрема осіб, постраждалих від домашнього насильства. Адже рідні залежних осіб часто потерпають від їхньої агресії.

Сторони обговорили плани на проведення правопросвітницьких заходів та забезпечення роботи консультаційних пунктів доступу до БПД в межах формування правової культури і свідомості у суспільстві.

Пан Андрій підкреслив, що «центри та бюро правової допомоги є ефективним інструментом задля вирішення юридичних питань широкого кола громадян. Вони надають змогу максимально використовувати правові засоби для реалізації і захисту своїх інтересів всім верствам населення».