назад
24.04.23

На Прикарпатті відбувся марафон практиків, організований студентським науковим товариством Університету Короля Данила

Керівництво Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області 20 квітня взяло участь у роботі марафону практиків, організований студентським науковим товариством Університету Короля Данила для студентів спеціальності 081 «Право».

Упродовж одного дня заняття на всіх курсах проводили фахівці-практики: адвокати, судді, нотаріуси, приватні виконавці, юрисконсульти та судові експерти. Спільно з директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайлом Євчуком, його заступником Володимиром Ковальчуком, адвокатами, які співпрацюють з БВПД, Оксаною Міськів та Михайлом Лотоцьким  говорили про взаємодію між національною поліцією, правозахисними органами, виконання судових рішень у цивільному судочинстві – завершальну стадію судового процесу, спадкування, докази та доказування в адміністративному процесі, злочини у військовій сфері та злочини проти миру, особливості провадження у справах про банкрутство та порядки кримінальних проваджень, роль адвоката у розгляді різнотипних справ.

Зокрема, Михайло Євчук ознайомив студентів з діяльністю системи безоплатної правової допомоги на Прикарпатті, специфікою роботи під час воєнного стану. Він обговорив зі слухачами питання щодо особливостей реалізації  «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» в умовах воєнного часу та про роботу працівників системи БПД у складі мобільної бригади по наданню допомоги внутрішньо переміщеним особам.

 

Володимир Ковальчук акцентував увагу на співпраці з громадськими організаціями, які займаються правовим захистом та важливості реалізації проекту «Волонтер БПД» для залучення майбутніх юристів до активної волонтерської та правопросвітницької діяльності.

«Такі освітні ініціативи дуже необхідні для нас, студентів, оскільки дають змогу заглибитися в обрану професію. Запрошені сьогодні правники розповіли нам про особливості своєї роботи та власні обов’язки, навели приклади з реального життя і дали поради щодо розвитку кар’єри в юриспруденції», – відзначає студентка ІІ курсу спеціальності «Право» Марія Білик.

У роботі марафону взяли участь адвокати-медіатори, партнери БПД: представники Уповноваженого ВРУ з прав людини в області, поліції, ювенальні прокурори, судді, науковці УКД.

 

 

Як отримати безоплатну правову допомогу

Зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Юристи працюють на лінії щодня: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 19:00; субота, неділя з 09:00 до 18:00.