назад

На Сторожинеччині розробили спеціальну програму з правового захисту жителів району

65-1Програма правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Сторожинецького району на 2018 рік. Її вже розробили фахівці системи безоплатної правової допомоги, а от чи вдасться її реалізувати – рішення за депутатами.

Спрощення та розширення доступу до безоплатної правової допомоги для соціально вразливих верств населення; підвищення кваліфікації представників органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, організацій-провайдерів безоплатної правової допомоги; забезпечення розвитку правової освіти населення міста. Все це і не лише передбачено новоствореною програмою. Щоб вона таки стала помічником з правового захисту жителів Сторожинецького району, 13 грудня 2017 року головний спеціаліст Сторожинецького бюро правової допомоги Габрієла Іринич виступила на сесії Буденецької сільської ради. Вона звернулась до депутатів з проханням прийняти відповідну програму.

65-2

Ознайомитись детальніше з проектом програми і внести деякі зміни – вирішили депутати під час сесії Буденецької сільської ради. Така програма – доцільна і буде корисною для жителів Сторожинецького району, відзначив сільський голова.

А ще депутати розпитували у фахівця системи безоплатної правової допомоги, чи можливі позапланові виїзні консультування для жителів населеного пункту і чи можливо надати перекладача для румуномовного населення.

Щоб безоплатна правова допомога ставала ще доступнішою для жителів Сторожинецького району, фахівці системи БПД традиційно проводять роботу у цьому напрямку. Зокрема, підписано Меморандум про співпрацю між Буденецькою сільською радою та відділом «Сторожинецьке бюро правової допомоги».

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Сторожинецького бюро правової допомоги можна звертатися за адресою: м. Строжинець, вул. Чернівецька, 6а,тел.(03735)2-28-99.