назад
11.10.17

На Вінничині під час круглого столу говорили про стандарти якості надання БПД

11.10.2017 vinnytsya 2Сьогодні, 11 жовтня, представники Координаційного центру з надання правової допомоги – в.о. директора Олексій Бонюк та начальниця управління розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації Світлана Маліновська відвідали Вінниччину. Під час круглого столу на тему «Актуальні питання застосування стандартів у системі безоплатної правової допомоги» вони поспілкувалися з фахівцями системи БПД, адвокатами та представниками правоохоронних і судових органів.

Круглий стіл організував Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області спільно з Радою адвокатів Вінницької області. Серед учасників заходу також й директори Вінницького, Гайсинського, Козятинського та Томашпільського місцевих центрів з надання БВПД, адвокати області, заступник голови Апеляційного суду Вінницької області Олександр Панасюк, головний спеціаліст Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Вадим Зюбанов, Голова Вінницької обласної організації «Союз юристів України» Олексій Гончар, директорка Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Наталія Стьопіна, прокурор відділу процесуального керівництва при проваджені досудового розслідування прокуратури Вінницької області Руслан Охота, прокурор відділу нагляду за СБУ прокуратури Вінницької області Андрій Кобелянський, заступник начальника СУ ГУНП України у Вінницькій області Владислав Казян.

11.10.2017 vinnytsya 5

Олексій Бонюк розповів про найближчі плани щодо початку конкурсу з відбору адвокатів для надання БВПД. Він нагадав, що нещодавнім рішенням Уряду було удосконалено умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД, зокрема через спрощення процедури відбору адвокатів у рамках конкурсу. Як повідомив він, наразі триває підготовча робота з організації конкурсу. Розповів в.о. директора Координаційного центру і про стандарти якості надання БВПД у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі. Проект цих стандартів був розроблений Координаційним центром за участі адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, та фахівців центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 22 вересня нинішнього року його схвалила Рада адвокатів України (РАУ).

Говорив він також і про плани щодо створення офісів громадського захисту, що передбачено стратегічними планами розвитку системи. Концепція офісів громадського захисту передбачає, що адвокатам буде запропонована повна зайнятість, робоче місце, обладнане сучасною комп’ютерною та організаційною технікою, витратні матеріали, засоби зв’язку та приміщення для конфіденційних побачень із клієнтами за рахунок коштів державного бюджету.

11.10.2017 vinnytsya 3

«Створення таких офісів планується відповідно до плану заходів розвитку системи на виконання Стратегії реформування судочинства, судоустрою та суміжних інститутів, Стратегії захисту прав людини та плану пріоритетних дій Уряду», – зазначив Олексій Бонюк.

Світлана Маліновська розповіла про роботу зі зверненнями громадян, зокрема, щодо роботи адвокатів та центрів з надання БВПД. «Немає безнадійних чи негативних справ. Завжди слід чітко роз’яснювати ситуацію клієнту і правильно організовувати робочий процес», – зазначила вона.

Актуальні питання з організації роботи з надання безоплатної правової допомоги на Вінниччині активно обговорювалися учасниками круглого столу. Конструктивний діалог відбувся з питання оцінювання якості роботи адвокатів, взаємодії з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями тощо.

Також Олексій Бонюк та Світлана Маліновська відвідали Регіональний та Вінницький місцевий центри з надання БВПД, де зустрілися та поспілкувалися із колективами.

11.10.2017 vinnytsya 1


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube             Google Google+       тTwitter