назад

На Волині обговорили можливості покращення доступу до безоплатної правової допомоги засуджених до позбавлення волі та осіб, взятих під варту, що перебувають в ДУ “Луцький СІЗО”

Про покращення взаємодії між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, Луцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Державною установою «Луцький слідчий ізолятор» у забезпеченні належного доступу засуджених до позбавлення волі та осіб, взятих під варту,  до безоплатної  правової допомоги, 7 березня говорили учасники робочої зустрічі на базі ДУ «Луцький СІЗО».

Участь у засіданні взяли виконувачка обов’язків директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Яна Мельник, заступниця начальника відділу організації надання та забезпечення якості правової допомоги, підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Наталія Кукурік, директорка Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька, заступники начальника Державної установи «Луцький слідчий ізолятор» Дмитро Белей та Ігор Четвертіновський, начальник відділення СПФ Державної установи «Луцький слідчий ізолятор» Тарас Крук, начальниця ВКВСР Державної установи «Луцький слідчий ізолятор»  Ірина Кревська.

Так, під час робочої зустрічі Яна Мельник та  Наталія Кукурік озвучили ряд конструктивних пропозицій, спрямованих на посилення правових можливостей з захисту прав засуджених та осіб, які перебувають під вартою в Державній установі «Луцький слідчий ізолятор», що знайшли беззаперечну підтримку з боку представників пенітенціарної системи. Зокрема йшлося про оптимізацію листування, алгоритм обміну необхідною інформацією, використання бланків заяв про надання БВПД тощо.

Ольга Кудрицька, своєю чергою, запропонувала обговорити особливості роботи консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги в установі.

В результаті обговорення порушених питань, учасники робочої зустрічі знайшли шляхи вирішення проблемних моментів, що значно полегшить співпрацю між ними у подальшому. Зрештою, усі домовленості сторони зафіксували у Меморандумах про співпрацю.