назад

На засіданні Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області обговорили питання правопросвітництва серед молоді

16.11.zasidannya KomitetuСьогодні, 16 листопада 2018 року, у приміщенні Ради адвокатів Одеської області, представники Міжвідомчого комітету правосуддя обговорили робочі питання, які стосувалися напрямків правопросвітницької діяльності серед школярів, а також співпраці зі ЗМІ. 

На минулому засіданні у жовтні учасники засідання Міжвідомчого комітету прийняли рішення розробити єдиний навчальний курс для проведення спільних з представниками системи безоплатної правової допомоги, поліції, прокуратури, адвокатури, судів, просвітницьких заходів для молоді.

Сьогодні директорка Регіонального центру Світлана Клішина, яка є координатором Комітету з організаційної роботи, надала пропозиції щодо роботі з дітьми, серед яких планується проводити правопросвітницькі заходи. Вона зазначила, що фахівцями системи безоплатної правової допомоги напрацьовано та зібрано значний доробок з правопросвітництва, а саме: правові вікторини, квести, ігри, гуморини, конкурси, тренінги для дітей тощо.

16.11.zasidannya Komitetu

16.11.zasidannya Komitetu 1

16.11.zasidannya Komitetu 2

Учасники засідання дійшли згоди, що першим видом заходу для дітей може стати гра у формі імпровізованого суду. У подальшому, в межах правопросвітницьких програм Комітету, планується проводити такі «засідання» для всіх школярів м. Одеса.

Голова Міжвідомчого комітету Іосип Бронз зазначив про необхідність залучати до заходів представників ЗМІ, а також висвітлювати інформацію про роботу Комітету на сайтах судів, прокуратури, поліції, Ради адвокатів, Державної судової адміністрації, Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області.

16.11.zasidannya Komitetu 3

Нагадаємо, що Міжвідомчий комітет системи правосуддя Одеської області створено за підтримки українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, до складу якого увійшли представники ради адвокатів Одеської області, системи БПД, Теруправління Державної судової адміністрації України в Одеській області, Одеської обласної ради, прокуратури Одеської області, ГТУЮ в Одеській області та інші.

Комітет реалізовує практичний підхід у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають в системі правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.