назад

Налагодження партнерських відносин та забезпечення роботи мобільного пункту у Дмитрівській територіальній громаді

29 січня 2019 року, з метою спрощення доступу до безоплатної правової допомоги та задоволення потреб у правових послугах громадян, фахівці Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – місцевий центр) на чолі з директором Сергієм Брусом здійснили виїзд до села Дмитрівка Золотоніського району Черкаської області.

Під час робочої зустрічі з сільським головою досягнуто домовленостей щодо організації та забезпечення роботи у приміщенні сільської ради мобільного консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги для соціально вразливих груп (інвалідів, людей похилого віку, одиноких осіб, ветеранів війни, ВПО, дітей та інших осіб. Вже цього дня були надані правові роз’яснення двом громадянам з питань спадкового та земельного права.

Для посадових осіб сільської ради працівниками місцевого центру організовано та проведено тренінг на тему: «Удосконалення організації надання БППД органами місцевого самоврядування». В ході навчання обговорили обов’язки сільської ради в забезпеченні населення безоплатною первинною правовою допомогою, створення спеціалізованих установ з надання безоплатної первинної правової допомоги, їх повноваження та порядок діяльності, роль та завдання правових консультантів (параюристів) в організації та наданні первинної правової допомоги сільському населенню.

Крім того, присутніх проінформовано про Всеукраїнський правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

З метою популяризації системи безоплатної правової допомоги та проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Дмитрівській сільській раді передано інформаційні плакати та буклети для подальшого їх розміщення в установі та поширення серед громади.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни зможуть звернувшись до Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Золотоноша, вул. Новоселівська, 1 офіс 17, тел.: 2-35-83.