назад

Робоча зустріч з військовим комісаром Чорнобаївського РВК

25 січня 2019 року керівником Чорнобаївського бюро правової допомоги Інною Копійкою проведено робочу зустріч з військовим комісаром Чорнобаївського РВК Вадимом Купрієм на тему: «Психологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО та Революції Гідності».

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності. Порядком визначено механізм організації проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

Психологічна допомога і реабілітація надається учасникам бойових дій та постраждалим учасникам Революції Гідності з метою профілактики розвитку посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, зміцнення їх особистісного та соціального статусу. Будь-який учасник антитерористичної операції, який має статус учасника бойових дій чи інваліда війни (має відповідне посвідчення та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення) має право звернутися до управління соціального захисту населення з заявою про надання послуг з психологічної реабілітації.

620

В ході зустрічі юрист Чорнобаївського бюро правової допомоги зазначила, що психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності може проводитись з залученням членів його сім’ї, а також інших осіб (з урахуванням інтересів і потреб такого учасника та за його згодою), зокрема, тих, які разом з ним проходили або проходять військову службу.

Сторонами обговорено наказ Координаційного центру з надання правової допомоги від 02.01.2019 № 2-аг «Про затвердження заходів щодо забезпечення якісного ведення військового обліку військовозобов’язаних та призовників у Координаційному центрі з надання правової допомоги та контролю за станом ведення військового обліку у центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги на 2019 рік».

На завершення у приміщенні військового комісаріату розміщено тематичні буклети, які стосуються захисту прав військовослужбовців та учасників АТО.