назад

Налагодження співпраці з метою забезпечення реалізації права на безоплатну правову допомогу

ivan4i4У рамках Всеукраїнського тижня права, з метою вирішення актуальних проблем надання безоплатної правової допомоги дітям, які опинились в складних життєвих ситуаціях, питань захисту прав та законних інтересів осіб в кримінальному процесі та налагодження співпраці між установами, 04 та 07 грудня 2017 року відбулися відповідні зустрічі за круглим столом.

04 грудня 2017 року в Іваничівському міськрайонному відділі з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України відбувся захід за участі фахівців Іваничівського бюро правової допомоги та Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді. Основною темою зустрічі стало питання захисту прав та законних інтересів осіб в кримінальному процесі. Начальник Іваничівського бюро правової допомоги Надія Адамович розповіла присутнім про права свідків, підозрюваних, потерпілих та обвинувачених у кримінальному процесі. Фахівці Центру соціальних служб Ольга Пасічник та Марина Мазурок наголосили на відповідальності за насильство в сім’ї та поінформували про можливі методи профілактики таких правопорушень.

ivan3i3

07 грудня на базі Любомльського бюро правової допомоги відбувся круглий стіл з метою обміну досвідом і вирішення актуальних проблем надання безоплатної правової допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.

ivan2i

Учасники круглого столу обмінялись досвідом у сфері захисту прав дітей. Фахівці Любомльського бюро правової допомоги поінформували про порядок надання безоплатної правової допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Майор внутрішньої служби Любомльського районного сектору з питань пробації Олександр Мороз розповів про реформування системи кримінальної юстиції стосовно роботи з неповнолітніми в Україні, а старший державний виконавець Любомльського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Волинській області В’ячеслав Чиший озвучив порядок виконання рішень про стягнення аліментів та посилення відповідальності за їх несплату.

ivan5n5

За результатами зустрічей за круглим столом було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю з метою захисту прав дітей, проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів та обміну досвідом.

Довідково:
Іваничівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Іваничі, вул. Банківська, 6, тел. (03372) 2-20-19, е-mail: ivanychivske@legalaid.lt.ua
Любомльське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Любомль, вул. Б. Хмельницького, 12, тел. (03377) 2-45-43, е-mail: liubomylske@legalaid.lt.ua