назад

Всеукраїнський тиждень права в Ковельській виховній колонії

P704142407 грудня 2017 року в рамках Всеукраїнського тижня права фахівці Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк та Тарас Куторай спільно з представниками регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Головному територіальному управлінні юстиції у Волинській області Іриною Б’ялою та Мирославою Вавренюк провели правопросвітницький захід у Державній установі «Ковельська виховна колонія».

Спеціалісти місцевого центру провели бесіду із засудженими на тему «Права засудженого – дитини і громадянина».

P7041424

У ході заходу головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами місцевого центру з надання БВПД Оксана Романюк розповіла вихованцям колонії про їхні права як засуджених, які гарантуються Загальною декларацією прав людини та Конституцією України. Також вони мають право на юридичну допомогу, для одержання якої засуджені можуть скористатися послугами адвокатів та інших фахівців у галузі права, які мають право на надання такої допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи. Головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Тарас Куторай ознайомив слухачів з порядком звернень до Центру та розповів про категорії осіб, яким може надаватися безоплатна вторинна правова допомога.

P7041427

Ірина Б’яла і Мирослава Вавренюк провели прийом засуджених та роз’яснили «Порядок звернення до Європейського суду з прав людини», основні положення «Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод», ознайомили із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та окремими проектами Мін’юсту: «Маски Шоу Стоп» та «Чужих Дітей Не Буває».

P7041432

Крім того, для вихованців колонії було роздано інформаційні буклети та плакати із циклу «Я МАЮ ПРАВО».

Довідково:
Ковельский місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 5-30-63, e-mail: kovel.volyn@legalaid.lt.ua