назад

Налагоджуємо комунікації із громадськістю

31102016 go soyzinvalidiv

27 жовтня 2016 року начальником відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світланою Терещенко проінформовано членів організації Кременчуцької міської організації ”Союз організації інвалідів України ” про діяльність Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

          Учасникам загальних зборів громадської організації було надано інформацію про забезпечення на державному рівні доступу до безоплатної правової допомоги, категорії громадян, які мають право на правову допомогу за рахунок держави із залученням адвоката, відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”,  види правових послуг, що надаються центром. Також було зазначено про можливість отримання  ”адресної допомоги”, особам які потребують юридичних консультацій, роз’яснень з правових питань.

         31 жовтня 2016 року у м. Горішні Плавні відбулась зустріч представників громадської організації Крим SOS”, працівників Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з громадянами,  які вимушені залишити окуповані та небезпечні території.  В.о. директора Кременчуцького місцевого центру Ірина Пушкаревська розповіла присутнім про діяльність Горішньоплавнівського бюро правової допомоги, можливість отримати  правові роз’яснення та юридичні консультації задля забезпечення своїх прав.    Представники  громадської організації “Крим SOS” проінформували присутніх про  основні напрямки діяльності,  особливу увагу було приділено новим проектам громадської організації, спрямованим на вирішення проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, інтеграцію і побудову діалогу між переселенцями та місцевими громадами, захист прав переселенців, надання підтримки жінкам і вирішення проблеми гендерно-обумовленого насильства, а також захисту людей з особливими потребами та інших соціально незахищених груп населення.01112016seminar pereselenci

Учасники зустрічі обговорили можливість створення ініціативних груп у м.Горішні Плавні та  залучення до участі у проектах.

02 листопада 2016 року Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги за участі начальника відділу з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації Лариса Ляшенко, головного державного ревізора – інспектора Козельщинського відділення Кременчуцької ОДПІ  Яни Молот проведено семінар для громадських організації  на тему “Порядок внесення змін до установчих документів неприбуткових організацій”.          

В.о. директора місцевого центру Ірина Пушкаревська проінформувала присутніх про необхідність приведення у відповідність до вимог Податкового Кодексу своїх установчих документів.  Головний державний ревізор–інспектор довела до відома присутніх нові вимоги Податкового кодексу України щодо установчих документів неприбуткових установ і організацій щодо їх відповідності новим ознакам неприбутковості, які зазначені в статті 133 Податкового Кодексу України. Також учасникам семінару було надано роз’яснення щодо порядку реєстрації неприбуткових організацій та установ контролюючими органами.02112016seminar gokozelhina5
        
Учасникам семінару надано роз’яснення щодо практичного застосування  Закону України ”Про громадські об’єднання”, “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”, Цивільного кодексу України  при підготовці документів для внесення змін до установчих документів.