назад

Налагоджуємо співпрацю з органами пробації

viber image04104

4 жовтня 2018 року відбулася робоча зустріч директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  Олександра Черчатого  з начальником філії «Центру пробації» в Полтавській області Олександром Дем’яненком

 Участь у зустрічі також взяли начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Армеєва та заступник начальника Філії Юрій Величко.

Сторони обговорили   питання  об’єднання зусиль задля налагодження більш тісної співпраці у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, або перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації.

  «Консолідація зусиль двох структур стане ще одним із кроків для розширення кола осіб, які зможуть отримувати фахову правову допомогу працівників системи безоплатної правової допомоги   та  адвокатів, які співпрацюють з системою», – повідомив Олександр Черчатий.viber image04102

 За словами очільника системи безоплатної правової допомоги Полтавщини дієвою формою надання правової допомоги такій категорії є діяльність дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях відділів (секторів) пробації, проведення спільних правопросвітницьких заходів.

Структури  дійшли домовленостей щодо підписання Меморандуму, який закріпить юридично  співпрацю, яка відбувається між установами та зробить правову допомогу для суб’єктів пробації ще більш доступнішою.

Наприкінці заходу начальник філії «Центру пробації» в Полтавській області Олександр Дем’яненко анонсував проведення національної фотовиставки «Пробація. Можливості для змін», яка ознайомить громаду з реальними історіями людей, які свого часу оступилися, але знайшли в собі сили виправитися, залишитися повноправними членами суспільства, навчатися і працювати. Виставка відбудеться у жовтні в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.П. Котляревського.viber image04103

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до фахівців системи БПД.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомогизнаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомогизнаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.Структури  дійшли домовленостей щодо підписання Меморандуму про співпраця, який закріпить юридично  співпрацю, яка відбувається між установами та зробить правову допомогу для такої категорії як засуджені ще більш доступнішою.