назад
02.02.16

Наші успіхи: Адвокат захистив право клієнта на отримання житла

     Завдяки зусиллям адвоката Василя Оніщука суд зобов’язав виконавчий комітет Шепетівської міської ради надати окрему квартиру інваліду ІІІ групи.

     Історія, яку розповів працівникам Шепетівського місцевого центру з надання БВПД інвалід війни ІІІ групи, розпочалася у 2010 році. Саме тоді  рішенням виконкому міської ради чоловік був включений до списку осіб, що мають право на позачергове отримання житла. Незважаючи на те, що був третім у черзі, протягом п’яти років житла він так і не одержав. Щоразу, коли звертався до виконкому міської ради (а таких звернень було чимало), отримував відмову, яку пояснювали відсутністю вільного житла та коштів на його придбання.

     Відтак чоловік зважився вирішувати це питання у судовому порядку. У Шепетівському місцевому центрі з надання БВПД йому призначили адвоката Василя Оніщука, який і звернувся з позовом до Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області.

     Суд, врахувавши наведені адвокатом аргументи, задовольнив вимоги позивача та зобов’язав виконавчий комітет міської ради надати йому окрему квартиру.

     Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, виконавчий комітет Шепетівської міської ради звернувся до апеляційного суду Хмельницької області з оскарженням рішення Шепетівського міськрайонного суду. Однак  апеляційний суд відхилив скаргу та залишив рішення без змін.

     Наразі рішення суду перебуває на примусовому виконанні в управлінні Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.