назад

Навчання фахівців системи БВПД навичкам роботи з вразливими групами населення

21 та 22 червня 2018 року у м.Черкаси за організаційної підтримки Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області та українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» проведено тренінг з питань розвитку навичок роботи з вразливими групами клієнтів системи безоплатної правової допомоги.

Модераторами виступили кваліфіковані фахівці-тренери Людмила Гриценко (м.Черкаси) та Денис Лінчевський (м.Кропивницький), які пройшли відповідну підготовку у м.Києві, є практикуючими адвокатами та випускниками програми «Адвокат майбутнього».

Участь у заході взяли працівники Золотоніського, Смілянського, Уманського, Черкаського місцевих центрів з надання БВПД, у т.ч. Городищенського, Драбівського, Звенигородського, Канівського, Маньківського, Чигиринського, Чорнобаївського бюро правової допомоги.

Як навчитись керувати емоціями та стресом ? Як покращити навички роботи із вразливими верствами населення ? Що варто робити, аби налагодити ефективну комунікацію ? Про все це і не лише розповіли фахівцям системи БВПД нашої області.

Формат тренінгу передбачав активність усіх учасників, роботу у міні-групах, перегляд навчальних відеороликів, виконання практичних вправ та завдань, обмін досвідом між учасниками тощо.

Основна увага приділялась «м’яким навичкам» роботи («soft  skills»). Саме ці знання вкрай важливі для спілкування з вразливими верствами населення: постраждалими від домашнього насильства, учасниками АТО, дітьми, людьми похилого віку, внутрішньо переміщеними особами тощо.

Учасники розвили практичні навички з встановлення ефективної комунікації з клієнтами, що допомагає краще зрозуміти їх потреби, а відповідно і надати якісну правову допомогу. Окрім того, навчились управляти емоціями та стресом, здійснювати інтерв’ювання та консультування клієнтів, отримали інформацію про те, як запобігти професійному вигоранню та підтримувати себе у ресурсному стані.

Наприкінці тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Довідково: «Доступна та якісна правова допомога в Україні» – проект міжнародної допомоги, розрахований на 5 років (2014-2018), фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги. Метою проекту є покращення рівного доступу до правосуддя для населення України (особливо представників вразливих верств) шляхом підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги.