назад

Не дозволь зруйнувати своє життя!

24-1В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», у листопаді 2017 року фахівці системи безоплатної правової допомоги на базі Путильського районного сектору з питань пробації зустрілись із молоддю, яка засуджена до покарань без позбавлення волі. Вони розповіли, як запобігти насильству та жорстокому поводженню з людьми.

Цей інформаційно-просвітницький захід провели працівники Путильського районного сектору з питань пробації спільно з Путильським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та фахівцями Путильського бюро правової допомоги. Найперша мета – привернути увагу молоді, яка засуджена до покарань без позбавлення волі до проблеми насилля. Адже жертвою насильства може стати кожен.

Зустріч розпочалося з розмови: що таке конфліктна поведінка, які причини та наслідки такої поведінки. Учасники заходу активно долучались до обговорення. Дехто з них зізнався, що в їхньому середовищі досить часто виникають непорозуміння та конфліктні ситуації. На прикладі життєвих ситуацій, присутні з’ясували, хто є провокатором конфліктів, яка виникає реакція, як відбувається примирення і не лише.

Види та форми насилля, як запобігти насильству у сім’ї, як не стати жертвою – ці питання також обговорювали із молоддю, яка засуджена до покарань без позбавлення волі. Присутні не лише дізнались чимало нового, а й отримали поради. Зокрема, як можна запобігти насильству в сім’ї, як не потрапити на гачок аферистів з торгівлі людьми (трудова експлуатація).

Зазвичай буковинці воліють мовчати та не піднімати питання насилля. Натомість, фахівці зауважили, що ось такі зустрічі, обговорення цих питань працюють на випередження, допомагають запобігти такому ганебному явищу як насилля.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).