назад
15.11.17

Удосконалення якості надання правових послуг: співпраця центрів з надання БВПД

14 11 2017 2

14 листопада відбулась спільна нарада-навчання фахівців Регіонального та Вінницького місцевого центру з надання БВПД. Мета – удосконалення якості надання правових послуг, зокрема, первинної правової допомоги.

«Налагоджений та ефективний механізм взаємодії відділу організації надання БВПД Регіонального центру та відділу правової інформації та консультацій Вінницького місцевого центру повинен сприяти швидкому та якісному надання первинної та вторинної правової допомоги» – зазначила директор Регіонального центру Марина Лукіянова.14 11 2017 1

Фахівці аналізували з якими правовими питаннями найчастіше звертаються громадяни. Зокрема, виокремлювали можливі алгоритми дій у разі звернення тої чи іншої категорії суб’єктів права на безоплатну правову допомогу. Начальник відділу правової інформації та консультацій Вінницького місцевого центру Тетяна Глухманюк детально зазначила перелік документів, що відносять особу до певної категорії таких суб’єктів та куди слід звернутись громадянину для отримання даних посвідчуючих документів.

Також, розглянули соціально-вразливі категорії населення, які Законом України «Про безоплатну правову допомогу» не включені до переліку суб’єктів права на БВПД. Так, директор Вінницького місцевого центру Лариса Пікановська звернула увагу на те, що неповнолітні діти у разі насильства в сім’ї не можуть звернутися без батьків чи опікуна до місцевих центрів за безоплатною вторинною правовою допомогою. Для таких випадків слід підготувати механізм спільних дій для швидкого реагування та ефективного захисту порушених прав.14 11 2017 3

Також, учасники заходу відмітили, що певні складнощі виникають при примусовій госпіталізації та визнанні особи недієздатною. Адже, у такому разі особа також позбавлена можливості звернутися за правовою допомогою до місцевого центру.

Такий захід сприяв обміну власним досвідом між фахівцями та розробленню ефективного механізму взаємодії відділів центрів з надання БВПД. Надалі, підготовлені напрацювання по удосконаленню якості надання правових послуг будуть представлені на засіданні Керівної ради.

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106