назад
13.02.15

Неефективний менеджмент у системі БПД буде змінено, підходи, що суперечеть її цінностям, будуть викорінюватись

Vosklitsatel-ny-j-znak-fotografii-nb10410Директору Полтавського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги запропоновано звільнитися із займаної посади за згодою сторін.

На жаль, події, дії та явища у цьому центрі і навколо нього створюють серйозні репутаційні ризики для всієї системи надання безоплатної правової допомоги.

 

Начальника одного з відділів центру було затримано за підозрою у вчиненні злочину (не пов’язаного з його діяльністю на посаді у центрі).

Виплати адвокатам здійснювалися через банківський зарплатний проект, а не на підставі актів про надання послуг, як це передбачено законодавством.

За підсумками минулого року кількість доручень, виданих одному й тому самому адвокату (451 доручення за рік – найбільше в Україні) перевищує середню кількість доручень на одного адвоката у Полтавській області у 9 разів. При цьому цим адвокатом станом на кінець року здано звіти лише за 14% доручень.

Інший адвокат, який має контракт з Полтавським центром, отримав найбільшу серед усіх адвокатів системи БПД винагороду за минулий рік – майже 200 тис. грн. Як з’ ясувалося, цей адвокат разом з директором Полтавського центру є засновниками «Полтавської обласної колегії адвокатів». За усними свідченнями адвокатів, які надають БВПД за контрактом з Полтавським центром, і які не бажають розголошення своїх прізвищ, їм пропонувалося робити добровільні внески на рахунок згаданого об’єднання.

Незалежно від їх правової оцінки такі явища у системі БПД є неприйнятними і неприпустимими. Координаційний центр з надання правової допомоги їх рішуче засуджує.

У зв’язку з цим найближчим часом у Полтавському центрі буде проведено внутрішній аудит фінансової діяльності, у разі виявлення ознак вчинення кримінальних правопорушень матеріали буде негайно направлено до прокуратури.