назад

Нікопольські правники долучились до кампанії проти ґендерно зумовленого насильства

06 12 2017 Нікополь акція ГОН66 грудня 2017 року команда Нікопольського місцевого центру з надання БВПД взяла участь у вуличній акції в рамках старту глобальної кампанії UNiTE «16 Днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства». Разом з  представниками Фонду народонаселення ООН, фахівцями Нікопольського міського центру соціальних служб та  громадською організацією «Жінки плюс» правники закликали нікопольців не оминати увагою існуючі проблеми боротьби проти насильства щодо жінок і дівчат.

Участь у акції взяли також представники місцевої влади, громадських організацій та усі, хто прикладає зусилля для подолання проблеми насильства в Україні. Городянам розповіли про шляхи подолання і запобігання насильству над жінками, наголошуючи на тому, що це складна проблема, яка потребує комплексного підходу. У зв’язку з цим учасники вуличної акції обговорили ситуацію щодо ратифікації урядом України Стамбульської конвенції, зазначивши, що обов’язком кожної демократичної європейської держави є повне викорінення насильства в усіх його формах. А також створення системи його запобігання, забезпечення допомоги постраждалим та належного покарання винних.

Під час заходу на вулиці працював правовий майданчик, який організували фахівці  Нікопольського місцевого центру з надання БВПД.  Консультації з правових питань громадянам надавав головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Володимир Чернишов. Правник розповів, що випадки сексуального та гендерно зумовленого насильства трапляються найчастіше. «Реагування на насильство щодо жінок у контексті розвитку та загального добробуту стоїть у пріоритеті для всіх, бо ґендерно зумовлене насильство є щоденною проблемою, яка потребує постійного втручання», – наголосив фахівець. Зацікавлені громадяни отримали правові буклети та інформаційні матеріали з профілактики ґендерно обумовленого насильства, картки із контактними телефонами Нікопольської мобільної бригади з надання соціально-психологічної допомоги та Нікопольського місцевого центру з надання БВПД.

До відома. Кампанія UNiTE “16 Днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства” офіційно почалася з  25 листопада – у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, – і триває до Міжнародного дня прав людини, 10 грудня, для привернення уваги до проблеми насильства щодо жінок. Такі часові рамки були обрані, щоб символічно поєднати насильство над жінками та права людини, і наголосити, що насильство є великим порушенням прав людини. 

Нагадуємо, що Нікопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Нікополь, вул. Івана Богуна, 9,  тел. (0566) 68-75-23, (0566) 68-75-40, МТС +380661773774.

Номер всеукраїнської гарячої лінії системи надання безоплатної правової допомоги 0-800-213-103

{gallery}news/2017/12/04{/gallery}