назад

У Суворовському районному центрі зайнятості говорили про допомогу постраждалим від насильства

IMG 400207 грудня 2017 року фахівець Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валерія Цап прийняла участь у заході, організованому Суворовським районним центром зайнятості в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Захід був організований для безробітних Суворовського центру зайнятості, на який запросили представника Центру, першого заступника голови Суворовської районної адміністрації Одеської міської ради – голову опікунської ради – Василенка А.О., начальника відділу соціальної роботи ОМСССДМ у Суворовському районі – Сімченко О.М., представника відділення поліції ГУНП Суворовського району в Одеській області – Гончарук Ю.Р.

Розпочала захід директор Центру зайнятості Ірина Єзерська, яка зазначила, що подолання насильства в сім’ї, протидія торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав чоловіків і жінок є актуальною та кричущою проблемою сьогодення.

Розростання та поширення проблеми насильства з кожним роком привертає до себе все більше уваги, як громадськості так і держави.

Кожен із запрошених гостей виступив перед безробітними та зазначив, яким чином саме той державний орган або установа, яку вони представляють, може допомогти соціально незахищеним верствам населення та тим, хто постраждав від насильства, або може стати такою жертвою.

Під час свого виступу Валерія Цап, як представник Центру, розповіла, яким чином через систему безоплатної правової допомоги можна захистити свої права та в яких випадках гарантоване Конституцією України право на професійну правову допомогу надається безоплатно.

Наприкінці заходу слухачі отримали буклети Центру та роздатковий матеріал по тематиці протидії насильства в родинах.

Нагадаємо, що 6 грудня 2017 року Верховна рада України ухвалила  закон «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами»Наступного дня, 7 грудня, депутати проголосували за закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Відповідно до законів, на кривдників чекають більш жорсткіші покарання, а органам поліції дозволено контролювати поведінку порушника, аби уникнути повторного насилля.

При цьому, в Україні вперше введено кримінальну відповідальність за домашнє насильство.


Дізнатись більше або отримати консультації з питань, як діяти та куди звертатись для вирішення даного питання, можна звернувшись до Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Отамана Головатого, 1, телефон: 793-14-20.