назад

Нові консультаційні пункти БПД з’явилися на Дніпропетровщині

В селах Шульгівка та Сорочино Петриківської ОТГ минулого тижня запрацювали консультаційні пункти. Їх відкрила у приміщеннях сільських рад головна юристка сектору «Петриківське бюро правової допомоги» Камянського місцевого центру з надання БВПД Тетяна Печена.

Відкриваючі пункти, фахівчиня системи БПД у  межах виконання Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» розповіла мешканцям сіл про порядок виправлення помилки в акті про право власності на земельну ділянку чи правовстановлюючому документі. Зокрема, вона звернула увагу присутніх  на двох шляхах виправлення такої помилки, а саме:

  • позасудовому (особа звертається до органу, який видав документ з помилкою з проханням виправити її);
  • судовому (передбачає звернення з позовною заявою до суду про встановлення факту належності правовстановлюючого документу особі, прізвище, ім’я, по батькові, місце і час народження якої зазначено в документі, що не збігаються з даними вказаними у Державному акті).

Ця тема є зараз актуальною, адже помилки у актах про право власності на земельну ділянку чи взагалі у правовстановлюючих документах трапляються дуже часто. Тому я акцентувала увагу слухачів саме на шляхи виправлення помилок в документі», – зазначає головна юристка сектору «Петриківське бюро правової допомоги» Тетяна Печена.

Окрім розкриття основної теми зустрічі у нових консультаційних пунктах, фахівчиня відповіла на велику кількість питань, що турбують зараз селян. Зокрема, вони стосувалися отримання пенсії за віком, стягнення аліментів на утримання дитини та спадкування за законом. Інтерес мешканців Шульгівки й Сорочино до юридичних питань та потреба у правовій допомозі підтвердили необхідність відкриття консультаційних пунктів системи БПД та їх подальшу регулярну роботу.