назад
13.11.18

Обмін досвідом фахівців системи безоплатної правової допомоги

346547437657865З метою обміну досвідом та прикладами кращих практик в наданні безоплатної правової допомоги, за сприяння Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві, 9 листопада 2018 року команда Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги завітала до Другого київського місцевого центру. Здійснення таких зустрічей сприяє створенню ефективної системи управління правовими знаннями та розвитку людського потенціалу правничої спільноти.

Робоча зустріч з фахівців місцевих центрів стала вдалим початком знайомства та сприяла позитивному обміну досвідом. Працівники Другого київського місцевого центру розповіли про порядок організації роботи у їх відділах та мали змогу дізнатися, як це відбувається у колег на Тернопільщині.

Директор Другого місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Кушнір ознайомив гостей з порядком роботи центру, його структурою, розповів про взаємодію відділів центру, ведення прийому громадян, організацію діловодства  та з успішними справами Центру, відмітивши, що «проведення таких робочих зустрічей дає змогу ділитися позитивним досвідом роботи між регіонами та покращувати роботу системи безоплатної правової допомоги».

В. о. директора Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві Михайло Харін зазначив, що «заходи з обміну досвідом дають можливість з’ясувати спільні проблеми, знаходити та вдосконалювати нові шляхи у пошуку дієвих механізмів вирішення проблемних питань, які виникають під час роботи».

IMG 6407V

 Результатом даної зустрічі стали позитивні та емоційно-насичені враження, активний обмін напрацьованого матеріалу. Велика увага була приділена наступним питанням:

  • з відділом представництва та відділом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатамирозгляд звернень громадян, здійснення представництва інтересів клієнтів у суді; організації роботи мобільних та дистанційних пунктів консультування; збір, аналіз та узагальнення статистичної інформації про надання безоплатної вторинної правової допомоги;організації прийняття та перевірки актів про надання безоплатної вторинної правової допомоги та порядку відшкодування витрат на транспорт в цивільних та адміністративних справах, потерпілим та свідкам в кримінальних провадженнях;
  • з відділом фінансів контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку – окремі моменти ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності, складання фінансової, бюджетної та статистичної звітності;
  • з відділом організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу підготовка довідкових, аналітичних, статистичних звітів, планів діяльності центрів; ведення кадрового діловодства та зберігання трудових книжок; організація надання безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам права на неї, визначеним у пунктах 3-7 частини першої статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»; доцільність внесення змін до нормативно-правових актів, що в свою чергу, дозволять здійснювати правову освіту в регіонах на якісно новому рівні та з урахуванням потреб територіальних громад; дотримання норм трудового законодавства.