назад

ОБСЄ цікавиться БПД на Буковині

IMG 7437Вчора спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Деян Георгієвскі та Міхаель Шідер відвідали Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Метою таких відвідин було ознайомлення з роботою системи БПД на Буковині та з тими змінами, які відбулись з часу останньої зустрічі влітку 2015 року.

Коло питань, які цікавили поважних гостей охоплювало такі напрямки як правова допомога учасникам АТО, внутрішньо переміщеним особам (ВПС), характер проблем, з якими зіштовхуються зазначені категорії громадян. Окремо звучало питання наслідків для системи БПД внесених поправок до закону України “Про безоплатну правову допомогу” в частині визнання учасників АТО та ВПС отримувачами безоплатної вторинної правової допомоги за всіма її видами.

В інформуванні представників ОБСЄ з цих та інших питань взяли участь директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну та його колега директор Чернівецького місцевого центру з надання БВПД Сергій Мінтенко. Гості отримали вичерпні відповіді на свої питання, їм було надано цікаву статистичну інформацію, яка відображає динаміку розвитку системи безоплатної правової допомоги.

Певні дискусійні моменти прозвучали в обговоренні питання впливу на загальну ситуацію в країні повернення в рідні домівки демобілізованих учасників АТО із своїм новим життєвим досвідом.

Загалом зустріч пройшла в конструктивній, довірливій атмосфері, а її учасники домовились про подальше підтримання контактів в метою об’єктивного інформування Європейської Спільноти про ситуацію в Україні

Довідково: Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія, яка працює 24 години на добу, 7днів на тиждень у всіх регіонах України. Її основні завдання – це неупереджено і об’єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.