назад
05.10.16

Очільники територіальних громад обговорили питання покращення доступу до безоплатної правової допомоги жителів Гайворонського району

DSC 0411Учора, 4 жовтня 2016 року, заступник начальника Гайворонського бюро правової допомоги Руслан Наконечний взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Гайворонської районної ради.
На заході  були присутні: Дмитро Грабовий, голова Гайворонської районної ради, Юрій Клименко, голова Гайворонської районної державної адміністрації, Юрій Бевзенко, начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, Євген Заєць, старший інспектор Гайворонського відділення Голованівського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області, Ірина Левендюк, директор районного центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді, Георгій Ільченко, начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації, Людмила Стицюра, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації та голови сільських, селищних, міських голів Гайворонського району.
Руслан Наконечний проінформував учасників зустрічі про те, що з 1 вересня 2016 року розпочало свою роботу Гайворонське бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Гайворон, вул. В. Кобзаря, 20.
Основними завданнями  бюро правової допомоги є надання безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, правопросвітництво на рівні територіальних громад та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.
 
DSC 0412
 
Під час зустрічі учасники зосередили основну увагу на питаннях функціонування системи безоплатної правової допомоги в районі, пошуку шляхів для майбутньої співпраці та спільного вирішення тих правових проблем, з якими зазвичай стикаються соціально незахищені верстви населення.
“Для організації роботи мобільних консультаційних пунктів та розширення мережі дистанційних пунктів доступу до БПД, зустрічей з мешканцями населених пунктів, налагодження консультування через Скайп-зв’язок, бюро потрібна тісна взаємодія з органами місцевого самоврядування. У такий спосіб ми зможемо посилити правову спроможність громад та вирішити правові проблеми тих, хто цього потребує”, — наголосив Руслан Наконечний.
 
DSC 0418
 
Наприкінці зустрічі члени Координаційної ради домовилися про спільну організацію та участь у  правопросвітницьких заходах для жителів територіальних громад Гайворонського району.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.