назад

«Офіси справедливості» продовжують активну роботу у районах

gol

Керівник Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець взяла участь у загальних зборах Корецького районного центру первинної медико-санітарної допомоги із завідувачами фельдшерсько-акушерських пунктів Кореччини.

Під час зустрічі усіх присутніх поінформували про систему безоплатної правової допомоги, основні завдання та форми роботи бюро, категорії осіб, які мають право на БПД. 

Сторони обговорили можливі варіанти співпраці щодо забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям Корецького району. Особливу увагу керівник бюро приділила адресній правовій допомозі, оскільки саме працівники ФАПів кожного дня стикаються з тією проблемою, коли хворий сам не може з’явитися через стан здоров’я похилий вік за необхідною допомогою.

Також Олена Миронець провела правовий семінар для безробітних громадян у Корецькому районному центрі зайнятості. Під час заходу презентували діяльність бюро, роз’яснили поняття безоплатної вторинної та первинної правової допомоги, повідомили про функції бюро та роздали інформаційні буклети. Окрім того, Олена Миронець проконсультувала учасників семінару з питань порядку виплати одноразової допомоги для організації безробітними підприємницької діяльності, а саме, хто має право на таку допомогу, процедуру її отримання та розмір допомоги.

1

Отож, Олена Миронець узгодила з медиками питання надання адресної правової допомоги фахівцями бюро та домовилася про спільні дії в організації подальшої роботи, а також надала друковану продукцію про послуги Корецького бюро правової допомоги.

Тим часом спеціалісти Гощанського бюро правової допомоги провели перед початком робочого дня вуличне інформування серед місцевих жителів Гощанщини. Мешканцям району надали інформацію про роботу та послуги, які можна отримати в бюро, повідомили про порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.