назад

Перші підсумки роботи бюро правової допомоги на Львівщині

Пост-реліз

briefing«У вересні до бюро правової допомоги на Львівщині звернулося 1345 осіб», – про це розповів сьогодні під час брифінгу директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин. «Так, перший місяць роботи бюро правової допомоги засвідчує про їх успішний старт», – звернув увагу журналістів директор Регіонального центру.

«Це тільки початок, але ті люди, які звернулися у бюро правової допомоги повірили, що можуть отримати безоплатну правову допомогу» – наголосив Ігор Микитин.

Найбільшу кількість звернень від своїх мешканців отримало Дрогобицьке бюро – 104, на другому місці – Жовківське (77 осіб) та Бориславське бюро правової допомоги (76 осіб).

Найбільше звертались з таких категорій питань: соціального забезпечення – 233, земельного – 207, спадкового – 143 та сімейного права – 135, найменше в договірному – 56 та медичному – 15.

За словами Ігора Микитина, середній вік працівників бюро – 29 років. «Зараз ці молоді люди здобувають величезний досвід у юриспруденції», – додав директор Центру.

Нагадаємо, бюро правової допомоги є третьою ланкою у системі правової допомоги – структурними підрозділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. На території Львівської області відкрили 24 бюро правової допомоги:                                 Перемишлянське, Пустомитівське, Новояворівське, Яворівське, Городоцьке, Жовківське, Рава-Руське, Бродівське, Кам’янко-Бузьке, Золочівське, Радехівське, Мостиське, Рудківське, Старосамбірське, Турківське, Бориславське, Новороздільське, Трускавецьке, Дрогобицьке, Жидачівське, Миколаївське, Сколівське, Сокальське та Соснівське бюро правової допомоги.

У бюро кожен має змогу скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації. Соціально незахищені громадяни одночасно матимуть доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.