назад
26.04.23

Офіси системи БПД: бути енергоефективними на робочому місці

Допомогти Україні тримати енергетичний фронт не лише вдома, а й на роботі. У системі безоплатної правової допомоги впроваджується система енергетичного менеджменту. Налагодження розумного управління енергоспоживанням забезпечить зменшення витрат на оплату енергоносіїв та комфортні умови для якісної роботи працівників.

Координаційний центр з надання правової допомоги підготував пам’ятку щодо раціонального використання енергетичних ресурсів, яка буде розміщена в приміщеннях центрів та бюро правової допомоги.

Як бути енергоефективним на роботі?

  • Опалення / охолодження

Закривайте вікна та двері в опалювальний сезон та під час роботи кондиціонерів. Не закривайте екрани радіаторів опалення меблями/предметами.

  • Освітлення

Максимально використовуйте денне світло. Виходячи з приміщення, вимикайте світло та вмикайте лише за потреби.

  • Офісна техніка

Налаштуйте комп’ютери/ноутбуки на перехід у режим сну/гібернації, якщо вони не використовуються, але повністю вимкніть їх після завершенню роботи.

Налаштуйте техніку на енергозберігаючі режими – більшість сучасних ПК і моніторів мають такі налаштування.

Не друкуйте зайвий раз – скористайтесь цифровою версією або, якщо комусь потрібна копія, надішліть її електронною поштою або поділіться нею через Google Документи.

  • Вода

Не залишайте крани, коли вони капають і не залишайте їх відкритими довше, ніж це необхідно. Повідомляйте про те, що крани протікають, щоб їх можна було швидко відремонтувати.