назад

Співпрацю системи БПД Харківщини та представництва уповноваженого ВРУ з прав людини обговорили в Регіональному центрі

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка і працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Руфат Омаров, Андрій Бохвалов та регіональна координаторка Уповноваженого ВРУ з прав людини у Харківській області Наталія Демченко на зустрічі в Регіональному центрі обговорили подальшу співпрацю.

Зокрема, метою обговорення був спільний план дій на 2023 рік на виконання Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Координаційним центром з надання правової допомоги.

Анатолій Бородавка розповів про стан надання безоплатної правової допомоги в Харківській області вразливим верствам населення та внутрішньо переміщеним особам.

«При визначенні пріоритетних напрямів надання БПД ми враховуємо щоденний стан справ на Харківщині.Насамперед слід керуватися вимогами безпеки як для населення, так і для працівників місцевих центрів і бюро», – сказав директор Регіонального центру.

У ході зустрічі особливо відзначили необхідність координації співпраці центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги та регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у місцях несвободи, пенітенціарних та психоневрологічних закладах.