назад

Оформлення статусу та виплат ВПО: правоосвітній захід правників Харківщини для жінок уразливих груп

Внутрішньо переміщеним особам система безоплатної правової допомоги приділяє багато уваги, проводить для них багато заходів. Цього разу Регіональний центр з надання БВПД у Луганській та Харківській областях організував онлайн-конференцію для відповіді на запитання представниць уразливих груп, жінок, змушених полишити свою територію проживання, соціальних працівниць, які працюють з жінками.

Учасниць заходу цікавило, які зміни відбулись останнім часом у законодавстві щодо виплат ВПО, як допомогти людині, яка втратила документи у гарячих точках, оформити статус внутрішньо переміщеної особи та одержати соціальні виплати, як діяти, якщо господарі квартири, де тимчасово мешкають переселенці, не дають дозволу на реєстрацію у житлі, та багато інших. Найбільша група питань стосувалась виплат ВПО).

На запитання відповіли заступниця директора Регіонального центру Вікторія Гайворонська та головна юристка Харківського місцевого центру з надання БВПД Анастасія Макеєва.

За підсумками зустрічі учасницям надіслали контакти міжнародних організацій, що опікуються внутрішньо переміщеними особами та оформлюють грошову допомогу. Також надали всі можливі канали комунікації із системою безоплатної правової допомоги та інші корисні посилання.