назад

Оплата комунальних послуг. Що нового?

458-1Із 1 травня в Україні набула чинності нова редакція Закону “Про житлово-комунальні послуги”, який передбачає нарахування пені за несвоєчасну сплату послуг у розмірі 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення, а також низку інших важливих змін.

Окрім розширеного переліку прав споживачів, новий закон передбачає і додаткові обов’язки та більш жорстку відповідальність за комунальні борги.

У разі несвоєчасної оплати комуналки споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01% суми боргу за кожен день прострочення.

Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% загальної суми боргу. Нарахування пені починається з першого робочого дня (наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги).

Пеня не нараховується, якщо у держави перед вами є заборгованість за субсидії чи пільги або є довідка про затримку з виплати зарплати.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні)