назад

Органи системи безоплатної правової допомоги завжди відкриті до співпраці з об’єднаннями громадян

ОСББ 1     Голови ОСББ, адміністрація соціальних гуртожитків, вищих навчальних закладів — це ті люди, які щодня вирішують безліч проблем, зокрема й правового характеру, до них звертаються по консультації та поради. Зрозуміло, що не завжди вони можуть дати вичерпну відповідь, особливо коли йдеться про юридичні питання. Заради цьому може співпраця з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

ОСББ 2     Так, у понеділок, 19 червня, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва і начальниця відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Ірина Ярусевич зустрілися з представниками ОСББ, соціальних гуртожитків, вищих навчальних закладів міста й області, щоб розповісти про те, як громадяни можуть реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу.

     Зустріч відбулась на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області. 

     Олена Варфоломєєва розповіла присутнім, які види правової допомогиможна отримати у центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги і бюро, ознайомила їх із переліком суб’єктів надання безоплатної вторинної правової допомоги, структурою та розташуванням центрів і бюро, порядком звернення до них та порядком призначення адвоката, коли в цьому є потреба.

ОСББ 4     Заступниця директора регіонального центру також наголосила, що правові консультації в центрах та бюро є безкоштовними для усіх без винятку і закликала аудиторію скеровувати до центрів та бюро осіб, які потребують фахових юридичних порад.

     Ірина Ярусевич звернула увагу представників ОСББ, соціальних гуртожитків та вишів, що завдання місцевих центрів не лише допомогти кожній людині окремо, але й посилити правову спроможність громад та спільнот, тому органи системи безоплатної правової допомоги завжди відкриті до співпраці з об’єднаннями громадян.

     Насамкінець фахівчині регіонального та місцевого центру проконсультували учасників зустрічі з питань, що їх цікавили, зокрема керівники ОСББ запитували про порядок передачі земельної ділянки з балансу міської ради на баланс ОСББ.

 

 

 *   *   *

     Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: м. Хмельницький, вул. Свободи, 70, офіс 222, тел. 0382 720-149, 720-169.

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за адресою: м. Хмельницький, вул. Соборна, 75, 2 поверх, тел. (0382) 65-77-88.

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.