назад
09.08.18

Особи, які відбувають покарання, отримають доступ до безоплатної правової допомоги

cc dkvs 08082018У приміщеннях установ виконання покарань, уповноважених органах з питань пробації та слідчих ізоляторах запрацюють дистанційні пункти доступу засуджених осіб до БПД. Таких домовленостей досягнуто під час зустрічі представників Координаційного центру з надання правової допомоги, Державної кримінальної виконавчої служби (ДКВС) України та державної установи «Центр пробації».

«Нами було досягнуто домовленостей щодо налагодження співпраці в частині створення належних умов для надання засудженим особам БПД, проведення відповідних правопросвітницьких заходів та підготовки інформаційних матеріалів для неповнолітніх осіб, які знаходяться у місцях несвободи, напрацювання «кейсів» щодо вирішення актуальних проблемних питань, з якими найчастіше звертаються такі особи. Це, зокрема, питання відновлення втрачених документів, що посвідчують особу, встановлення фактів, що мають юридичне значення, тощо», – зазначила заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олена Сінчук.

Вона також нагадала, що на сьогодні такі віддалені точки доступу функціонують лише в окремих установах виконання покарань. Як правило, їхня робота здійснюється на підставі відповідних укладених угод про співпрацю між центрами з надання БВПД та установами виконання покарань.

Учасники зустрічі домовилися про підписання спільного тристороннього меморандуму, який визначатиме основні напрями співпраці сторін, спрямовані на забезпечення захисту прав засуджених осіб.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube              Google Google+       тTwitter