назад

Ожеледиця та складні погодні умови. Чи відшкодують отримані збитки?

282-1Одна з найбільших небезпек взимку, яка підстерігає пішоходів – травмування, пов’язані з ожеледдю. Інтернет рясніє порадами, як убезпечити себе від падіння та отримання травм. Чи знають громадяни, як отримати компенсацію, якщо така прикра ситуація все – таки сталася? З таким запитанням до жителів Путильщини звернулася фахівець Путильського бюро правової допомоги Валерія Кермач.

Протягом тижня фахівець системи безоплатної правової допомоги проводила письмове опитування з метою визначення поінформованості громадян про можливість захисту їх прав у разі травмування. Виявилося, що більшість із них не знають, як діяти у таких випадках, тож у нагоді стали розроблені системою безоплатної правової допомоги пам’ятки «Компенсація за травми через неприбраний сніг та ожеледицю».

282-2

Валерія Кермач також поінформувала жителів Путильщини про те, які витрати можуть компенсувати у такому разі громадянам:
• витрати на лікування у разі отримання травм під час ожеледиці або неприбраний сніг;
• вартість ремонту автомобіля, у разі його пошкодження бурульками або снігом, що падає з даху;
• вартість оцінки пошкодження автомобіля;
• компенсація моральної шкоди (у разі надання доказів та розрахунку розміру шкоди);
• компенсація збитків через ДТП, спричинене неналежним станом дорожнього покриття.

Контактна інформація! Звертайтеся по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (03730) 2-31-58.

Звертайтеся по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (03738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).