назад

Під час марафону правової освіти понад сотня учнів міста Южне дізналися про свої права та обов’язки

yuzhne 4В межах Всеукраїнського тижня права з 11 по 13 грудня 2018 року начальник Южненського бюро правової допомоги Ганна Яківчук прийняла участь в марафоні правової освіти, який відбувся в приміщенні Южненського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ в Одеській області.

На заходи завітали старшокласники загальноосвітньої школи №1 та №2, а також авторської школи імені М.П. Гузика.

В рамках правового марафону перед дітьми виступали представник Южненського відділу ДРАЦС – Олена Журавська, Южненської міської філії Одеського обласного центру зайнятості – Ірина Черепашук та Южненського бюро правової допомоги Олена Жураковська роз’яснила юним слухачам про право на зміну імені, умови та порядок його реалізації.

Фахівчиня центру зайнятості інформувала дітей про права неповнолітніх у трудових відносинах. Розгадуючи завдання квесту, молодь дізналась про нормативні акти, які регулюють працю неповнолітніх, порядок працевлаштування неповнолітніх, пільги щодо робочого часу, часу відпочинку, порядок оплати праці неповнолітніх.

yuzhne 2

yuzhne 3

Начальник Южненського бюро правової допомоги Ганна Яківчук розповіла дітям як протистояти шкільному білінгу.

«Кожна дитина має право на свободу та особисту недоторканність. Це право закріплено в ряді міжнародних нормативно-правових актів, зокрема, ст. 5 Загальної декларації прав людини, ст. 7 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, ст. 3 Європейської конвенції про захист прав і основних свобод людини», – зазначила фахівчиня бюро.

Школярам також було роз’яснено як отримати безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

По закінченню зустрічі діти мали змогу особисто поспілкуватися з представником Южненського бюро правової допомоги та отримати відповіді на хвилюючі правові питання.

За детальними консультаціями та роз’ясненнями громадяни можуть звернутися до Южненського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Южне, вул. Т. Шевченка,7, тел. (04842) 24-020; 22-576.