назад

У Кривому Розі пройшов правовий квест «Я маю право!»

48275286 2197770187163784 8838041890478620672 nЯк навчити дітей їхнім правам так, щоб вони зрозуміли і відчули серцем? Над цим питанням вирішили спільно попрацювати фахівці Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД та партнери з відділів пробації, Полку патрульної поліції, Криворізького економічного інституту, Криворізького факультету Дніпропетровського університету внутрішніх справ та Криворізького державного комерційно-економічного технікуму, центру дитячої творчості «Дружба», школи №90. Усі разом організували для криворіжців правовий квест «Я маю право!».

Серед ініціатив, запропонованих криворіжцям – доступна розповідь про булінг від актора театру одного актору AVE Павла Осікова. Він оповів розповідь про дівчинку, яку побили однолітки. Зацікавила присутніх на заході і історія від координатора Марафону написання листів Олександра Богуна, який розказував про випадки дискримінації в світі та про те, як молодь об’єднує зусилля, щоб захищати права людей у різних куточках.

Врешті-решт вийшов великий, масовий, креативний захід, в якому взяло участь понад 100 учасників з 10 закладів освіти. Діти, отримавши паспорт прав дитини, мали пройти по всім локаціям і виконати певні завдання. Чого тільки не пропонували дітям: кросворди, пазли, вікторини, інтерактивні плакати, правила дорожнього руху. Головна мета – зацікавити, показати, наскільки цікаво знати та захищати свої права, наскільки важливо не порушувати права інших та бути відповідальними. Також під час квесту школярі могли розглянути плакати, створені на конкурсі соціального плакату «Я маю право» студентами міста.

Упродовж заходу діти змогли і висловитись: виступи від команд Криворізької загальноосвітньої школи №111 та Криворізького комерційно-економічного технікуму усіх вразили щирістю. Окремий блок – демонстрація соціальних роликів у рамках загальнонаціонального проекту «Я маю право», розповідь про жінок-правозахисниць та перегляд документального кіно «Історія прав людини». Серед активностей цього дня – презентація розроблених Першим криворізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги флаєрів про захист прав дітей, буклетів «Підлітку про права та відповідальність». Юні лідери зі школи лідерства при школі №90 презентували власноруч створені пазли та запропонували пограти в них усім учасникам. Відбулось це за підтримки голови Довгинцівської районної ради. За свою участь усі команди і учасники заходу отримали дипломи і подяки, а найактивніші – сувеніри з надписом «Право з тобою!». Усі разом, і діти, і дорослі, продемонстрували важливість активної громадянської позиції, знання та захисту своїх прав.

{gallery}news/2018/12/4{/gallery}