назад

Підбили підсумки Всеукраїнського тижня права на Полтавщині

preskonf

09 грудня 2016 року відбулась прес-конференція директорів Першого полтавського та Другого полтавського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Ігор Рибас та Людмила Бубир розповіли засобам масової інформації про заходи, які були проведені з нагоди Всеукраїнського тижня права.

В рамках співпраці з органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади, навчальними закладами, бібліотечними системами та соціальними службами, лише цього тижня Першим полтавським МЦ більше 100 правопросвітницьких заходів в окремих районах Полтавської області. Зокрема це:

– круглі столи;

– семінари;

– лекторії та уроки права;

-виставки юридичної літератури;

та інше.

Окремої уваги заслуговують правопросвітницькі заходи, які було проведено в сільських школах для підростаючого покоління – учнів як молодших, так і старших класів, адже – це наше майбутнє і від їх знань та відношення до різного роду порушень законодавства залежить розвиток та зміцнення нашої держави. Більше 10 лекцій було також проведено серед студентів училищ та коледжів.

Також на цьому тижні з нагоди Всеукраїнського тижня права районні та сільські бібліотеки отримали інформаційні матеріали (брошури, книжечки, буклети) про систему безоплатної правової допомоги, які було представлено відвідувачам на виставках юридичної літератури.

Посилену увагу цього тижня було приділено й особам похилого віку. На базі управлінь соціального захисту населення, територіальних центрів, працівники місцевих центрів проводили семінари, лекторії на актуальні теми, а також надавали правові консультації.

Теми, які висвітлювалися цього тижня були досить різноманітними.  Зокрема це: «Права дитини в контексті Конвенції з прав дитини», «Захист прав людини і основоположних свобод», «Антикорупційне законодавство», «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх» та ін.

Відео прес-конференції можна переглянути  за посиланням: http://np.pl.ua/2016/12/u-vseukrajinskyj-tyzhden-prava-na-poltavschyni-provely-ponad-100-zahodiv-video/.