назад

Підліткам розповіли цікаві факти про Конституцію з нагоди державного свята

2Учні Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу дізнались цікаву та корисну інформацію про історію виникнення перших конституцій у світі від фахівчині Другого дніпровського місцевого центру з надання БВПД Вікторії Обушко. Зустріч з підлітками було приурочено до Дня конституції України. Учні також дізналися про перший праобраз конституції Пилипа Орлика, про те, як проходив конституційний процес в Україні з 1990 по 1996 роки, про розробку та прийняття сучасної Конституції України та інші цікаві факти про неї.

Разом з правником діти обговорили питання необхідності такого документу як конституція. Вікторія Обушко навела приклади держав, в яких відсутні кодифіковані закони – Велика Британія, Канада, Швеція, Ізраїль. А ще порівняла конституції України та Сполучених Штатів Америки. Слід відзначити, що учні з великою цікавістю слухали та задавали багато питань.

Наприкінці бесіди фахівчиня Другого дніпровського місцевого центру розповіла присутнім про роботу системи безоплатної правової допомоги, про те, як можна звернутися до центру та механізм отримання адвоката за рахунок держави. Не оминула увагою й реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО». Усі учні отримали буклети інформаційно-роз’яснювального характеру, тож зможуть розповісти про безоплатну правову допомогу своїм близьким та друзям.

Загалом, спілкування було дуже насиченим, інформативним та цікавим. А керівництвом заклад висловило сподівання на про зустріч у новому навчальному році.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2018/06/9{/gallery}