назад

Підсумки роботи бюро правової допомоги у Волинській області

Семінар учасникам АТОМісяць тому у Волинській області розпочали свою роботу 14 бюро правової допомоги, котрі є структурними підрозділами місцевих центрів з надання БВПД.

Звернувшись до бюро, кожен громадянин має змогу отримати безкоштовні юридичні консультації, скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції, а в разі необхідності, отримати доступ до адвокатських послуг за державний кошт.

За місяць роботи до бюро правової допомоги звернулося 1306 волинян з віддалених районів області. Усі вони отримали фахові юридичні консультації. Крім того 182 громадяни звернулося за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги, а для 67 був призначений адвокат. 11 клієнтів виявили бажання скористатися електронними сервісами Мінюсту.

Окрім цього, працівники новостворених бюро постійно займаються правопросвітницькою роботою та поширенням інформації про право українців на безоплатну правову допомогу, а також про діяльність бюро правової допомоги.

Від початку своєї діяльності працівники бюро правової допомоги провели 125 правопросвітницьких заходів, з-поміж яких участь у сесіях районних та міських рад, акції з вуличного інформування населення, поширення інформації про роботу бюро в приміщеннях навчальних закладів, закладів культури, медичних установ, громадських організацій. Проводили семінари для учасників АТО, брали участь у різноманітних святкових заходах, підписували меморандумів про співпрацю з громадськими організаціями.

Крім того, фахівці бюро правової допомоги забезпечували роботу мобільних пунктів консультування в управліннях соціального захисту населення, центрах надання адміністративних послуг, територіальних центрах соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких пристарілих громадян, а також школах-інтернатах для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, здійснювали виїзди та надавали правові консультації громадянам на базі сільських рад, займалися поширенням інформації про відкриття бюро у місцевих ЗМІ.

З-поміж питань, з якими найчастіше звертаються люди до фахівців бюро правової допомоги, можна виокремити звернення учасників бойових дій щодо нарахування та виплати щорічної разової грошової допомоги у розмірі, визначеному Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Крім того, клієнтами бюро часто порушуються питання стягнення аліментів, визнання права спадщини, визнання права власності, стягнення заборгованості за кредитом, встановлення факту, що має юридичне значення, факту належності правовстановлюючого документу, земельних спорів та пенсійного забезпечення.

Прийом громадян

Семінар учасникам АТО

Вуличне інформування

Участь у заходах

Підписання меморандуму

 

Адреси та контактні дані бюро правової допомоги Волинської області:

Луцького місцевого центру з надання БВПД

Ковельського місцевого центру з надання БВПД

Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД