назад

Підвищення правової обізнаності студентської молоді

2016 05 26 Lection1

Задля підвищення правової обізнаності студентської молоді працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області 26 травня 2016 року під час лекційного заняття у Чернівецькому політехнічному коледжі розповіли про систему та можливості безоплатної правової допомоги.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Довганюк та головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Юлія Дячук ознайомили студентів із функціонуванням системи безоплатної правової допомоги у Чернівецькій області. Представники Центру розповіли учасникам зустрічі про порядок звернення до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, послуги, які надаються в рамках такої правової допомоги та категорії осіб, які мають право на її отримання.

Водночас лектори роз’яснили студентам як відбувається процес залучення адвоката до надання допомоги особам в цивільних, адміністративних та кримінальних справах, навели приклади успішного адвокатського захисту.

Під час лекції студенти коледжу мали можливість поставити запитання та отримати повні і кваліфіковані відповіді. Найбільше присутніх зацікавили питання як підтвердити належність до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, за рахунок яких коштів така допомога надається, як сьогодні змінюється система безоплатної правової допомоги та, власне, можливість в подальшому долучитися до роботи в системі.

Усі присутні, а це більше 150 осіб, на завершення лекційного заняття зробили спільне фото із представниками Регіонального центру.