назад

Підвищення рівня правової обізнаності людей похилого віку

Система безоплатної правової допомоги приділяє значну увагу людям похилого віку, надаючи їм правові консультації та роз’яснення, проводячи для них правопросвітницькі заходи, представляючи їх інтереси в судах тощо. Саме ця категорія громадян найчастіше зазнає дискримінації за віковою ознакою та не рідко опиняється за межею бідності. Адже, люди похилого віку часто не затребувані суспільством і не в змозі самостійно слідкувати за змінами в законодавстві.

Для cприяння підвищенню правової захищеності, соціальної активності та рівня довіри до правосуддя людей старшого віку, 3 вересня працівникДрабівського бюро правової допомоги Сергій Михлик спільно з керівником відділу ДРАЦС Тетяною Купріною провели зустріч з учасницями клубу “Надвечірря” відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування Драбівського району.

Під час заходу правники надали пенсіонерам консультації з правових питань: щодо механізму надання субсидії з 1 жовтня; порядок оформлення заповіту та спадщини; умови перерахунку пенсії; пільги для ветеранів війни; порядок державної реєстрації права власності на нерухоме майно; виплата надбавки до пенсії як дитині війни відповідно до постанов суду, які набрали законної сили.

Також працівник бюро ознайомив учасників клубу “Надвечірря” з системою БПД в Україні, зокрема, з діяльністю Драбівського бюро правової допомоги та порядком отримання безоплатного адвоката, інформаційними проектами Міністерства юстиції України: “Я маю право!”, “Чесна платіжка” та “Відповідальне батьківство”.

Після завершення зустрічі кожен учасник отримав тематичні буклети та візитівки бюро правової допомоги.