назад

Поліцейським Херсонщини розповідали про необхідність дотримання законності і прав людини

126 квітня фахівець системи з надання безоплатної вторинної правової допомоги Херсонщини Максим Магда провів в рамках службової підготовки для співробітників поліції дві лекції, в ході яких розповів про практичні аспекти, пов’язані з дотриманням прав людини.

2

Перше заняття проходило у тренінговому центрі ГУНП в Херсонській області для працівників ізоляторів тимчасового тримання. І хоча запропонована тема «Конституційно-правовий механізм захисту прав людини» мала суто теоретичний характер, співробітник Регіонального центру спробував перевести її у практичну площину, зосередившись на повсякденних аспектах дотримання права на свободу і особисту недоторканість, права на справедливе правосуддя і захист, а також недопущення катувань.

3

Друге заняття проходило в актовій залі Головного управління Національної поліції в Херсонській області для співробітників цієї установи.

4

Тема лекції стосувалась обшуку житла та іншого володіння особи. Максим Магда звернув особливу увагу присутніх на нещодавні зміни до Кримінального процесуального кодексу України в цій частині, у тому числі щодо залучення адвоката при проведенні даної слідчої дії. Також фахівець Центру розповів про практику Європейського суду з прав людини в контексті порушень, які допускаються правоохоронними органами в ході обшуків.

5

6

Нагадаємо, що фахівці системи БВПД постійно залучаються для проведення правопросвітницьких заходів для правоохоронців з метою підвищення рівня їхньої правосвідомості та недопущення порушень законності у службовій діяльності.