назад

Порушення при затриманні громадян – основне питання під час семінару з поліцейськими

бпд  нацполіція

Відповідно до розробленого плану проведення спільних заходів для роз’яснення працівникам поліції основних моментів при затриманні громадян у Здолбунівському та Острозькому відділах поліції відбулися практичні семінари.

Такий захід відбувся на виконання Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги, адже одним з напрямків такої взаємодії є зустрічі з працівниками відділень поліції для обговорення дотримання вимог Кримінального-процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення при затриманні громадян.


gol


Тому заступник начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центру Павло Бірук та старший інспектор з особливих доручень відділу Уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності УЗПЛ НПУ Надія Берлінець провели для працівників Здолбунівського та Острозького відділень поліції семінар-практикум на тему «Дотримання вимог Кримінального-процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення при затриманні громадян».


1


Після завершення теоретичної частини семінару відбулася практична частина, в ході якої на конкретних прикладах демонстрували типові порушення, які працівники поліції допускаються під час виконання службових обов’язків.


2


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).