назад

Посилення правової спроможності мешканців села Лаврів Луцького району

SAM 01З метою підвищення правової спроможності громадян, поширення інформації про безоплатну правову допомогу та надання індивідуальних консультацій і роз’яснень з правових питань, 10 березня 2017 року працівники Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області спільно з інтегратором Луцького місцевого центру з надання БВПД та представниками Луцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели низку заходів на базі Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня с. Лаврів Луцького району.

Під час зустрічі з трудовим колективом школи присутнім розповіли, що таке безоплатна правова допомога, хто є суб’єктом права на БВПД, окреслили мережу установ, які забезпечують надання такої допомоги у Волинській області.

Крім того, у школі була проведена правопросвітницька робота щодо ефективності досудових інструментів вирішення спорів. Головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Мирослава Хлистік розповіла присутнім, що таке медіація, навела приклади успішного досудового вирішення спорів за допомогою медіаторів. Особливу увагу було акцентовано на понятті шкільної медіації. Керівництву школи та вчителям були роздані інформаційні матеріали з рекомендаціями щодо впровадження процедури медіації і її принципів у систему навчального закладу через залучення відповідальних старшокласників і дорослих медіаторів до процесу вирішення шкільних конфліктів.

Після цього інтегратор Луцького місцевого центру провела правову виховну годину для старшокласників. Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького МЦ з надання БВПД Людмила Носкова окреслила школярам основні поняття права, повідомила, з якого віку настає кримінальна відповідальність та розповіла про роботу системи безоплатної правової допомоги. Під час лекції учням дали зрозуміти, що саме знання своїх прав та повага до прав інших людей буде їхнім дороговказом у подальшому самостійному житті.SAM 02

Присутнім на заходах були роздані буклети: «Бюро правової допомоги: ваш юридичний порадник», «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» разом із додатками з інформацією, які саме питання належать до компетенцій Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги, а також контактами усіх закладів безоплатної правової допомоги Волинської області. На інформаційних стендах закладу була розміщена інфографіка про права дітей та про мережу безоплатної правової допомоги області.

Після завершення інформаційних заходів працівники центрів провели індивідуальний прийом громадян. За правовими консультаціями звернулося двоє людей, яких цікавили питання, що належать до сфер земельного та пенсійного законодавства.

Довідково:
Луцький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел.: (0332) 77-07-17, 77-07-19.
Регіональний центр з надання БВПД у Волинській області – м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96.