назад

Поєднуємо творчість та знання або як дітей Миргородщини інформували про їх права

Діти  є однією із ключових категорій  для проведення правопросвітницьких заходів  фахівцями системи безоплатної правової допомоги. За рік  війни не втратили своєї актуальності правопросвітницькі заходи для  учнівської та студентської молоді.

Враховуючи умови сьогодення, правопросвітництво в умовах воєнного стану зазнало значних змін, адже першочергово  ми орієнтуємося на  безпеку як наших працівників, так і дітей. Тому  залежного від умов кожного регіону проводимо заходи як в онлайн, так і в офлайн режимі. Крім надання правової інформації та правових знань, юристи системи БПД  намагаються не лише   розповісти про правові питання, а й провести інтерактивні заняття для діток у безпечному середовищі, підтримати, розрадити та відволікти  їх у такий складний час.

Днями юристка Миргородського  бюро правової допомоги Олена Свечнікова взяла участь у розважально-інформаційному  заході для вихованців гуртків Миргородського Центру естетичного виховання. Фахівчиня бюро правової допомоги поінформувала про права дітей, які виникають від народження і до досягнення певного віку, а також про обов’язки, які виникають з реалізації прав і навпаки.

За її словами, відповідно до норм законодавства, дитиною є особа віком до 18 років (повноліття), якщо згідно з законом, застосовуваним до неї, вона не набуває прав повнолітньої раніше. Також вона  розповіла, що кожній дитині в  Україні повинні  бути створені умови для розвитку її творчих здібностей і талантів.

Діти також  дізналися як вони можуть захистити свої права завдяки системі безоплатної правової допомоги.

«Всі діти мають  право на безоплатну вторинну правову допомогу. Тобто, окрім безоплатної первинної правової допомоги (правової інформації та юридичних консультацій), діти мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, яка полягає у захисті та представництві їхніх інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складення документів процесуального характеру. Її надають юристи бюро правової допомоги, а також адвокати, які співпрацюють із системою БПД. Послуги юристів та адвокатів оплачує держава. Діти  отримали інформаційні матеріали з роз’ясненням про їх права» – повідомила  Олена Свечнікова.

Для забезпечення та реалізації своїх прав та інтересів громадяни можуть звернутися до Миргородського бюро правової допомоги за адресою:  м.Миргород, вул. Гоголя 165