назад
10.04.17

Практичний посібник для роботи з клієнтами – для найкращого сервісу в системі БПД

20170406 1912280Впродовж 6 – 8 квітня у Києві відбувалася триденна зустріч робочої групи «фронтлайнерів» (представники відділів правової інформації та консультацій місцевих центрів з надання БВПД) та фахівців Координаційного центру з надання правової допомоги, що мала на меті фіналізувати посібник для фахівців центрів з надання БВПД, які працюють з клієнтами з тим, аби забезпечити останнім якнайкращий сервіс. Захід пройшов за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Міжнародного фонду «Відродження».

Учасники зустрічі (список)

У Посібнику для «фронтлайнерів» «Практичні поради для роботи з клієнтами» узагальнено набутий практичний досвід роботи з клієнтами, які звертаються до як місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, так і їх відділів – бюро правової допомоги. Зокрема, у посібнику висвітлено алгоритм дій працівників місцевих центрів під час проведення прийому клієнтів, механізм реєстрації звернень, наведено приклади розв’язання проблемних питань у нетипових (нестандартних) ситуаціях, а також описано кращі практики надання правової допомоги тощо.

20170406 114509

Посібник слугуватиме своєрідним керівництвом (настільною книгою) щодо різних аспектів такої роботи та питань, пов’язаних із забезпеченням якнайефективнішого доступу клієнтів до сервісів БПД та їх обслуговуванням – для фахівців системи, які здійснюють первинне консультування відвідувачів центрів та бюро, а також для тих спеціалістів, які розпочинають свою кар’єру в системі БПД.

Під час триденної зустрічі її учасники доопрацьовували окремі розділи та підрозділи посібника, зокрема з урахуванням нещодавніх законодавчих змін щодо розширення кола осіб, які мають право на послуги безоплатної вторинної правової допомоги.

Як планується, після остаточного доопрацювання фіналізований посібник буде розповсюджений у регіони до центрів з надання БВПД для роботи усіх фахівців, які працюють із клієнтами.

20170406 114913

17857617 120332000147427960 1479492221 n

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube            Google Google+       тTwitter