назад

Працівниками Пирятинського бюро проведено ряд просвітницьких заходів для учнівської молоді

21102016opyrjatynskola

У рамках правопросвітницької діяльності Бюро правової допомоги щотижня проводять класні години та заняття для учнів міських шкіл.

21 жовтня 2016 року працівник Пирятинського бюро правової допомоги ВолодимирОрел відвідав Пирятинську ЗОШ №6 та провів лекцію для учнів 9 класу. Під час уроку старшокласники розмірковували на питанням “Чи мають діти обов’язки?”. Бесіда була дуже цікавою, бо Володимир Орел наводив багато життєвих  прикладів та ситуацій, які були близькі для дітей шкільного віку. Також він ознайомив їх із завданням та основами діяльності Пирятинського бюро правової допомоги, розповів про захист прав, та куди звернутись неповнолітньому, у разі якщо його права порушили. Наприкінці уроку учні активно ставили  питання та висловлювали свої думки. 

26 жовтня головний спеціаліст Пирятинського Бюро Ольга Сокол провела урок для  учнів 10-го класу Пирятинської школи №6.

Тема для спілкування була обрана вчителем правознавства школи разом з дітьми заздалегідь і стосувалася віку, з якого наступає кримінальна відповідальність, експлуатації дітей та незаконного позбавлення волі й викрадення людей. Працівник бюро розповіла, що такі правопорушення належать до категорії злочинів проти волі, честі та гідності особи,  їх специфіку, суб’єктів та призначення покарання за їх вчинення. Також спеціаліст Бюро зазначила інформацію про віковий ценз притягнення неповнолітнього до кримінальної відповідальності та підстави його зниження. Діти ставили різні питання про відповідальність і санкції за певні злочини  та отримали компетентні відповіді фахівців центру.26102016pyrjatyn skola  Також присутніх  було ознайомлено з діяльністю  Бюро правової допомоги, його функціональні обов’язки, позитивною практикою вирішення юридичних питань, доступом до безоплатного адвоката.  По завершенні заходу серед учасників розповсюджено  інформаційні матеріали про Безоплатну правову допомогу.  Вчителям та дітям було повідомлено про місце розташування Бюро у Пирятині: вул. Соборна, 41, 1 пов., тел. (053-58) 3-22-54 та адреса Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Лубни, вул. Монастирська, 17 (у дворі суду) та скайп-адреса Центру: lubnybpd.