назад

Працівники бюро правової допомоги розширюють доступ громадян до БПД

gol

Фахівці новостворених відділів місцевих центрів з надання БВПД кожного дня роблять все можливе для якомога ефективнішого поширення інформації про право українців на безоплатну правову допомогу та про діяльність у районних центрах бюро правової допомоги.

Так, вранці, перед початком робочого дня, фахівці Здолбунівського бюро правової допомоги провели вуличне інформування серед місцевих жителів Здолбунівського району. Здолбунівчанам надали інформацію про роботу та послуги, які можна отримати в бюро правової допомоги, а також повідомили про порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

2

Тим часом керівник Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець провела установчу зустріч із працівниками Корецького районного центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Очільник бюро розповіла присутнім про функції новоствореного відділу, закцентувала увагу на порядку доступу до безоплатної вторинної правової допомоги вразливим категоріям осіб, до яких, зокрема, належать люди з інвалідністю та ветерани війни. Окрім того, керівник передала інформаційні буклети для підочних терцентру, які були розроблені спеціалістами бюро на прохання директора цієї установи. Розроблені матеріали присвячені правовим проблемам, які виникають в осіб із інвалідністю, та розкривають такі важливі питання, як пільги, якими можуть користуватися особи з інвалідністю, трудові права людей з інвалідністю, доступ до правосуддя людей з інвалідністю та участь осіб з інвалідністю у політичному житті.

3

В свою чергу головний спеціаліст Острозького бюро правової допомоги Микола Шаповал провів виїзний прийом громадян у с. Бухарів. Жителі села отримали правові консультації з питань порядку реєстрації статуту релігійної громади та подальше оформлення правовстановлюючих документів на право постійного користування земельною ділянкою під будівлею церкви; можливості укладення договору оренди земельної ділянки під будівлями ферми, які на праві користування належать заявнику, а також щодо оформлення спадщини. Окрім того, фахівець Микола Шаповал провів зустріч із сільським головою, у ході якої поінформував про систему безоплатної правової допомоги на Рівненщині, її завдання, функції та категорії осіб, які мають право на таку допомогу. Також він проконсультував щодо порядку реєстрації на квартирний облік сім’ї загиблого учасника АТО і подальші дії сільської ради у зв’язку з відсутністю вільного житла.