назад

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області повідомляє

Відбувся семінар-тренінг «Ти маєш право» для всіх, хто працює у сфері захисту прав людини та внутрішньо переміщених осіб

seminarУпродовж 27 та 28 вересня фахівці Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги брали участь у семінарі-тренінгу «Ти маєш право», присвяченому темі прав людини та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя громад. Семінар-тренінг провела активістка Центру правових та політичних досліджень «СІМ» Олена Дуброва у приміщенні Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Учасниками заходу були також громадські активісти, які працюють у сфері захисту прав людини та внутрішньо переміщені особи.
{module mercedes 64333333667}

В рамках семінару учасники провели дискусію про права людини, розглянули основні документи, які закріплюють права людини на міжнародному та національному рівнях, а також розробили Декларацію прав людини для ідеальної планети. Завершився семінар переглядом і обговоренням мотивуючого до дії фільму Марека Новицького “Візьмись за справу”.

Варто зазначити, що під час заходу фахівці Другого львівського місцевого центру з надання БВПД поінформували присутніх про можливості реалізації права на безоплатну правову допомогу, а також порядок надання такої допомоги.

Семінар-треніг «Ти маєш право» реалізовувався в межах мікрогранту проекту Центру правових та політичних досліджень «СІМ», «Активізація громадянського суспільства шести областей України для подолання стереотипів та інтеграції ВПО у життя громад «Декалог примирення», підтриманого The Black Sea Trust, проекту Фонду Германа Маршалла (Project of the German Marshall Fund of the United States).