назад

Проведені заходи Чорнобаївського бюро

28 вересня 2016 року в.о. начальника Чорнобаївське бюро правової допомоги Золотоніського МЦ з надання БВПД – Інною Копійкою проведено робочу зустріч з головою Кліщинської сільської ради – Миколою Грановським на тему: «Права учасників АТО. Самоорганізація для їх захисту та відновлення порушених прав».

Основним завданням зустрічі, яка відбулась на базі бюро, було напрацювання пропозицій щодо створення стратегії з недопущення порушення прав учасників АТО та членів їх родин, особливо через самоорганізацію всіх зацікавлених сторін, в першу чергу самих бійців, в питанні захисту та відновленні порушених прав.

Миколі Грановському надано низку методичних матеріалів, які стосуються саме прав учасників АТО та їх сімей для розповсюдження у територіальній громаді с. Кліщинці.

Крім того, було проінформовано голову сільської ради, що починаючи з липня 2016 року Золотоніський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснює прийом та видачу документів для державної реєстрації громадських формувань.

Окрім цього, голові сільської ради надано інформацію щодо права внутрішньопереміщених осіб на безоплатну правову допомогу.

Під час зустрічі було укладено домовленність про створення мобільного пункту на базі Кліщинської сільської ради та підписано меморандум.

Наступного дня, 29 вересня 2016 року, Інна Копійка взяла участь у засіданні Комісії з питань захисту прав дітей при Чорнобаївській райдержадміністрації, як член комісії, яку було включено до складу. Дана комісія проводить свої засідання щомісячно, де вирішуються актуальні питання, що стосуються прав та захисту дітей, такі як: позбавлення батьківських прав; виносяться рішення по питаннях невиконання батьківських обов’язків; щодо встановлення годин спілкування з дитиною; щодо дарування нерухомого майна неповнолітнім; щодо взяття опіки чи піклування над дітьми тощо.

Членами Комісії було розглянуто 7 питань, з них: 3 – щодо отримання дозволів на дарування будинків неповнолітнім; 1 питання – щодо встановлення годин спілкування дідуся та бабусі з онукою; 1 питання – щодо взяття під опіку 2 неповнолітніх дітей рідною бабусею; 1 питання – щодо відповідальності матері стосовно систематичного невиконання батьківських обов’язків та 1 питання – щодо позбавлення батьківських прав.

Ціллю та метою взяття участі у даній комісії є надання, в разі необхідності, правової допомоги та дотримання законності щодо прийняття того чи іншого рішення, та недопущення порушення прав неповнолітніх.