назад

Працівники Новоград-Волинського місцевого центру та бюро проводять семінари для секретарів сільських рад та працівників Національної поліції

27.12.2016 - seminar 321 грудня працівники Пулинського бюро правової допомоги взяли участь у семінарському занятті з секретарями сільських рад, що відбувся на базі Пулинського відділу ДРАЦС.

Під час семінару обговорили шляхи вирішення ряду актуальних питань, які виникають у зв’язку з проведенням децентралізації та утворення територіальних громад. Також, працівники бюро довели до присутніх важливу інформацію, щодо змін до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», зокрема положення ст. 14 Закону, якими передбачено розширення категорій осіб, що підпадають під дію Закону, зокрема: ВПО та учасники бойових дій, з усіх питань; особи, що претендують на такий статус; малозабезпечені, що отримують дохід не більше 2-х прожиткових мінімумів та інші.

23 грудня в.о. директора Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД Віталій Радзивіл провів семінарське заняття з працівниками Новоград-Волинського ВП ГУ НП в Житомирській області.

27.12.2016 - seminar 1 27.12.2016 - seminar 2

Під час заходу працівників відділу поліції в основному цікавили питання виконання Державою зобов’язань щодо пільг та соціальних гарантій учасникам бойових дій. В ході зустрічі Віталій Радзивіл детально роз’яснив порядок та механізми реалізації законних гарантій на практиці, зокрема: пільги на проїзд в громадському транспорті; оформлення пільг на комунальні послуги при оренді житла; пільгові кредити на будівництво житла; право на першочергове отримання земельних ділянок; безкоштовне навчання дітей учасників АТО тощо.