назад

Працівники Приліпської сільської ради дізналися про особливості електронного декларування

06032017metodDopomogaPrulipskiysilskiyradi

Фахівцями Козельщинського бюро правової допомоги продовжується надання методичної допомоги посадовим особам органів місцевого самоврядування в заповненні електронної декларації. Так, 06 березня 2017 року заступник начальника Козельщинського бюро правової допомоги Аліна Литовченко на запрошення Приліпського сільського голови Олексія Домаєва роз’яснила порядок заповнення та подання електронної декларації за 2016 рік.

         Аліна Литовченко надала інформацію присутнім про категорію осіб, які зобов’язані подавати електронну декларацію, порядок подання декларації, з яких розділів складається декларація, порядок та умови використання посилених сертифікатів відкритого ключа, які існують типи декларацій, коли їх слід подавати і який звітний період вони охоплюють, інформація про суб’єкта декларування та членів його сім’ї, інформація про об’єкти нерухомості, особливості відображення роботи за сумісництвом, членства в організаціях та їх органах.

         Окрема увага була приділена необхідності суб’єкта декларування повідомити НАЗК про суттєві зміни у майновому стані,  а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 01 січня відповідного року, у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна.

         Після закінчення виступу Аліна Литовченко надала відповіді на запитання присутніх на заході. Декларантів цікавили питання щодо порядку відображення членів сім’ї, які зареєстровані за однією адресою з декларантом, але спільно не проживають, зокрема повнолітні діти, та чи потрібно зазначати такі цінні папери як ваучери, акції, приватизаційні сертифікати, в яких випадках зазначається реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна, порядок внесення інформації про власника об’єкта нерухомого майна, якщо власник помер, а спадкоємці ще не набули права власності.

Після проведення зустрічі з декларантами, між Козельщинським бюро правової допомоги та Приліпською сільською радою було підписано угоду про співробітництво та  досягнуто домовленостей про надання, в разі необхідності, консультацій в індивідуальному порядку безпосередньо в приміщенні бюро правової допомоги.

Нагадуємо, Козельщинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Козельщина, вул. вул. Остроградського,75/15; тел.: (05342) 3-14-40.